En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli
En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli
Blog Article
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdem evladı hayatını temel taşı düzlük, yapıların en önemli unsurlarından biridir.
Namuslu yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı müspet raporunun hileınması dâhilin en önemli adımdır.
Yangın kapıları, yangının bir odadan diğerine yahut bir bölgeden diğerine sıçramasını engeller. Bu, yangının yoklama şeşna allıkınmasını kolaylaştırır ve insanların boşaltma edilmesi sırasında güvenliklerini sağlar.
Yangın merdivenleri imal edilirken kullanılacak malzemelerin çeşitli milel arası standartlara uygunluğu kesinlikle kontrolör edilir.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi dâhilin önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın temelladıktan yalnızca 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Emniyet: Yangın merdivenleri, çatı sakinlerini yangın sırasında yaman ve alevlerden uzak meblağ. Aynı zamanda itfaiye aracı erlerine erişim sağlar.
Baplar, kendi kendine kapanan mekanizmaya (otomatik kapı kapatıcılara) mevla olmalıdır. Kapı kapatıcıları utmak icin, baplara uygulanacak mecal 40 N’dan ziyade olmamalıdır.
Ancak lügat konusu olan 21,5 metreden ali her bünyeda yangın merdiveni bulundurulması zaruri tutulmaktadır. Bu aşamadan ve yükseklikten sonra uyanıklık edilmesi gereken laf imdi kaç sayı yangın merdiveni olması gerektiğidir.
Yangın bapsı her şehirde başüstüneğu gibi İzmir’de bile kesinlikle bir ihtiyaç doğurmaktadır. Özellikle bu turizm kentinde konaklama meslekletmeleri üzere alanlarda kurallara munis şekilde bapların behemehâl kullanılması gereklidir.
Dairesel yangın merdiveni, adından da anlaşılacağı kabilinden yukarıdan kötüya daire şeklinde inilmesini sağlayıcı ve bu şekilde montajı meydana getirilen merdiven çeşitleridir. İnsanların dairesel hareketlerde bir yerden evgin durumda inebildikleri, bunun gayretı kesmediği çeşitli ilmî tetkikat ile de soyıtlandığı yürekin, yangın merdivenlerinin bu şekilde tasarlanmasına hüküm mevdutir.
Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.
Başka taraftan bu çeşide karar maruz bazı binalarda ise düzlük merdivenlerin yerleştirilememesi bile hüküm verme sürecinde tesirli olmaktadır.
Tam Sandık Yangın Kapıları; sabit kasalı yangın bapları, hastalıklı sandık yangın kapısı olarak bilinir. Bapnın iç ve dış kısmında pervaz kâin ayarlı sandık özelliğine iye yangın kapılarına tam sandık yangın kapısı denir.
Binanın yüksekliği de yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate allıkınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden azca ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki kriter, yangın yerinde asıl giriş çışitalardan tahliyenin veya hayat-cam kabil Yangın çıkış kapısı ikitelli birimlerden tahliyenin sağlamlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.